Reklamlar

Meşhur Etsiz Çiğ Köfte


Etsiz Çiğ Köfte Yapılışı | Tarifi

 

Meşhur Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

Lazım olacak malzemelerimiz ;

• 3 su bardağı ince bulgur
• 1 orta boy kuru soğan
• 2 diş sarımsak
• 2 yemek kaşığı domates salçası
• 3 yemek kaşığı biber salçası
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 2 tatlı kaşığı tuz
• 2 tatlı kaşığı pul biber
• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
• 1 yemek kaşığı isot (isteğe bağlı arttırılabilir veya azaltılabilir)
• İsteğe bağlı taze soğan
• İsteğe bağlı maydonoz
• Poşet Eldiven
• Bileği kuvvetli bir vatandaş. (Yoğurmayı biliyorsa vatandaş olmasa da olur)

Malzemelerimizi (bulgur , salçalar , baharatlar) yoğurmak için geniş bir kaba aldıktan sonra , soğanımızı ve sarımsağımızı kabuğundan arındırıp elimizle çok küçük parçalara getiriyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken husus soğanların püre haline gelene kadar parçalanmasıdır ; eğer püre haline gelmezse çiğ köftemizin yapım aşaması bittikten sonra ilk tattırdığınız kişi soğanların ağzında hala canlanmaya çalıştığını size ifade edecektir. (Eğer elde yapmaktan üşeniyorsanız , robottan veya rendeden geçirerek de bu olayı bir nebze halledebilirsiniz). Daha sonra püre haline getirdiğimiz soğan ve sarımsağımızı kabın içine boşatıp 2 yemek kaşığı sıvı yağımızı döktükten sonra yoğurmaya başlıyoruz. Bulgur ile diğer malzemeler bir bütün halinde gözükmeye başladıktan sonra , üzerine hafif su döküp çiğ köfte rengini ve şeklini alana kadar kurudukça su dökme işlemine devam ediyoruz… Çiğ köftenin yumuşadığını elinizle hissettikten sonra ağzınıza götürüp tadına bakıp , damak zevkimize göre tadını ayarlıyoruz. En son maydonoz ve taze soğan ilavemizi istek üzerine yoğurduğumuz kabın içerisine atıp birlikte bir kere daha yoğuruyoruz.

Çiğ köftemiz artık servis yapmaya hazırdır.


Afiyet olsun...

Servis Önerileri ;

Dürüm için ; Dürüm yapacağınız lavaşın üzerine elinize önce çiğ köftemizi dilediğimiz gibi yerleştiriyoruz. Üzerine yıkadığımız ve elimizle parçaladığımız aysberglerimizi eşit şekilde paylaştırıyoruz. Üzerine limonumuzu sıkıyoruz ve isteğe bağlı olarak nar ekşimizi üzerinde gezdiriyoruz. Lavaşımızı güzelce sardıktan sonra dürümümüz hazırdır.


Afiyet olsun...

Tabakta Servis İçin : Elimizle parçaladığımız aysberglerimizi tabağın en altına seriyoruz. Üzerine sıktığımız çiğ köftelerimizi düzenli bir şekilde koyuyoruz. Onun üzerine de limonumuzu sıkıp isteğe göre naz ekşisi gezdiriyoruz.

Not : Nar ekşisi tavsiye edilir.

Bu sayede hem fırsatçılara paramızı kaptırmamış , hem de doya doya çiğ köfte yemiş oluyoruz.