Reklamlar

26 Haziran 2011 Pazar

Cevizli Çiğ Köfte Tarifi



Cevizli Çiğ Köfte Tarifi:

Cevizli Çiğ Köfte

Cevizli çiğ köftemizde ise normal çiğ köfteye ek olarak içine sadece ceviz ilave ediyoruz. Bu sayede hem çiğ köftemizin içeriğini biraz daha zenginleştirmiş hem de çiğ köftemize ceviz tadını da eklemiş oluyoruz.

Peki cevizli çiğ köftenin tadı nasıldır ?

Cevizli çiğ köftenin normal çiğ köfte tarifinden çok fazla farkı bulunmamaktadır. (çiğ köfte tarifi) Lezzet bakımından ; cevizli baklava sevenler büyük ihtimalle cevizli çiğ köfteyi de beğenirler. Çünkü dediğimiz gibi sade çiğ köfteden tek farkı , içine attığımız cevizdir. Bu yüzden de tadında o kadar fazla değişiklik yaşatmayacaktır. Cevizin çiğnendiğinde ağza gelen o ceviz kokusu çiğ köfteyi ağzınıza aldığında da gelecektir.

Cevizli Çiğ Köfte Nasıl Yapılır ?

Çiğ köftemizi belirttiğimiz tarif üzerine aynı şekilde yapıyoruz. (çiğ köfte tarifi) Çiğ köftemiz dinlenirken , önceden hazırladığımız cevizlerimizi sarımsak döveceğinde toz haline gelene kadar dövüyoruz. Dinlenmeye bıraktığımız çiğ köftemizin üzerine toz halindeki cevizlerimizi döküp , tekrar yoğuruyoruz. Cevizlerimiz çiğ köftenin içinde kaybolana kadar bu işleme devam ediyoruz.

Servis Önerileri :
Cevizli çiğ köftede diğerlerindeki gibi nar ekşisini ve limonu önermiyoruz. Cevizli çiğ köfte sade çiğ köfte sevenler içindir. Servis yaparken çiğ köftenizin üzerine tüm cevizler atabilirsiniz. Bu çiğ köftenizi daha iştah açıcı gösterir ve estetiğini arttırır.

Dikkat Edilmesi Gereken Uyarılar :

Cevizlerinizi toz haline gelene kadar ezmeye özen gösteriniz. Aksi taktirde hem estetik bakımından hem de yiyimin kolaylaşması açısından olumsuzluklar yaşatacaktır. Cevizli çiğ köftenizi mümkün olduğu kadar eklentilerden koruyunuz. Acı , ekşi , baharat gibi eklentiler , cevizin tadının karışmasına ve cevizli çiğ köfte özelliğinin kaybolmasına neden olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder